Otsi

    Search Results

    Close

    Teete hästi, kui võtate D-vitamiini – aga kas olete valinud õige toote?




    Uuringud näitavad, et vajame Eestis D-vitamiini lisamanustamist. Tähelepanelik tuleb aga olla toote valikul. Hiljuti Veterinaar- ja Toiduameti korraldatud uuringus vaadeldi 20 juhuslikult valitud D-vitamiini preparaati [1]. Selgus, et kontrollitud 20 tootest kolm ei vastanud pakendimärgistusele:  üks sisaldas liiga vähe D-vitamiini, üks liiga palju ning üks üldse mitte. Ainus viis kindlustamaks, et saadakse see, mille eest makstakse, on valida preparaat, millel on dokumenteeritud kvaliteet.

    Toidulisandid, mis on toodetud nagu ravimid

    Pharma Nord toodab D-Pärleid vastavalt rangetele ravimite tootmisele kehtestatud nõuetele. See tähendab tootmisprotsessis viimse kui ühe sammu hoolikat jälgimist ja dokumenteerimist – toormaterjalist kuni lõpp-produktini, kasutades iga kord täpselt samasid kindlaid protseduure kvaliteedi ja ohutuse tagamiseks.

    Hea imendumisega D-vitamiin

    Kaks teaduslikku uuringut kinnitavad D-Pärlite efektiivset imendumist. Üks uuringutest tehti Norra sportlastega, kes said D-Pärleid kahes erinevas annuses – kõrgemas ja madalamas. Teine uuring tehti koolilastega nägemaks, kuidas D-vitamiin mõjutab laste kognitiivsust [2.] Mõlemad avaldatud uuringud näitasid D-Pärlite väga head biosaadavust.

    Väga oluline vitamiin – õiges koguses

    D-vitamiin toetab immuunsüsteemi, lihasfunktsioone ning on oluline hammastele ja luudele ning omab veel rolle paljudes teistes keha funktsioonides. Teades D-vitamiini tähtsust organismis on oluline kindel olla oma D-vitamiini preparaadi imendumises ja toimises.

    Informatsiooni Pharma Nordi toodete ja kvaliteedi dokumentatsiooni kohta võite lugeda siit
    1. https://tervis.postimees.ee/4280857/amet-korjas-eestis-muugilt-d-vitamiini-milles-toimeaine-puudus
    2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28252190

     

    D-Pärlite kohta saate juurde lugeda siit