Otsi

    Search Results

    Close

    Iirimaa vähiuurijad: D-vitamiin võib naiste tervisele kasu tuua




    Iiri teadlaste poolt tehtud 5500 naise andmete põhjalik analüüs näitas, et D-vitamiini igapäevane manustamine on mõistlik mõte. Samas näitab hiljutine laiaulatuslik uuring Eestis, et D-vitamiini tase on normaalne vaid 16 protsendil inimestest. Järgnevalt selgitamegi, mis põhjustel on see toitaine niivõrd oluline.

    Me kõik vajame hea tervise säilitamiseks D-vitamiini. Iiri Vähiliidu teadlased uurisid 5500 naist vanuses 50-80 aastat ning leidsid, et D-vitamiini võtvatel naistel oli parem tervis kui nendel naistel, kes D-vitamiini ei manusta. Uuring tehti Iirimaal Royal College of Surgeons (RCSI) kõrgkooli vähiuurijate juhtimisel.

     

    Enamikul eestlastel on puudus

    Meditsiinilaboris Synlab võeti kokku 75407 eestlase vereanalüüsi tulemused ja leiti, et 84 protsendil analüüsitutel oli veres D-vitamiini liiga vähe. Teisisõnu võiks suur hulk Eesti inimesi tõsiselt kaaluda D-vitamiini lisamanustamist, et normaliseerida selle toitaine sisaldust veres.

     

    Järjest kasvav huvi selle toitaine vastu

    D-vitamiin, või ka päikesevitamiin, kuna inimese nahk on võimeline seda ise päikese toimel sünteesima, on saanud teaduselt viimaste aastate jooksul palju tähelepanu. Harilikult ollakse teadlikud D-vitamiini rollist tervete luude ja hammaste osas, aga tegelikult on sellel toitainel tunduvalt rohkem ülesandeid.

    D-vitamiini retseptorid paiknevad kõikides kudedes

    Meie, inimesed, vajame D-vitamiini ka normaalse immuunsüsteemi töö säilitamiseks, lihaste normaalseks funktsioneerimiseks, normaalseks rakujagunemise protsessiks ning paljudeks teisteks protsessideks. Tegelikult on meil D-vitamiini retseptorid peaaegu kõigis kudedes, mis annab aimu D-vitamiini olulisusest meie tervisele.

     

    Suvel pole probleemi

    Suvel, kui päike on kõrgel ja meie nahk on päikesevalgusele eksponeeritud, sünteesib meie nahk piisava koguse D-vitamiini. Talvel on  aga D-vitamiini süntees Eesti laiuskraadidel puudulik.

    Talvisel ajal on D-vitamiini lisamanustamine toidulisandite näol mugav ja turvaline viis saavutada vajalik D-vitamiini tase veres.

     

    Tõestatud teadusuuringutes

    Pharma Nordi D-Pärlid on kõrge biosaadavusega D3-vitamiin, mis parima imendumise tagamiseks on lahustatud oliiviõlis. D-Pärleid kasutati ka teadusuuringutes, kus uuriti D-vitamiini rolli sportlaste lihasfunktsioonis ning rolli kooliõpilaste kognitsioonis ja sotsiaalses käitumises. Mõlemad uuringud on publitseeritud teadusajakirjades.

    D-Pärleid on saadaval on 25 µg ja 75 µg D-vitamiini sisaldusega. D-Pärlite kohta saate lähemalt lugeda siit:

    D-Pärlid 1000 (25 µg)
    D-Pärlid 3000 (75 µg)

     

    SYNLAB: https://minu.synlab.ee/kas-sinu-organismis-on-piisavalt-d-vitamiini/