Otsi

    Search Results

    Close

    Viis kuuest Q10 preparaadist ei ole piisavalt head




    Organismis mitte imenduva Q10 preparaadi võtmine on raha raiskamine ja see on tõsi kahjuks enamiku turul olevate preparaatide kohta. Enamik inimesi ei tea, et preparaadi biosaadavus ei sõltu ainult toormaterjali kvaliteedist. Tähtis on ka preparaadi tootmisprotsess.

    Miljonid inimesed üle maailma tarvitavad igapäevaselt Q10 toidulisandeid. Q10 on ainulaadne mitmel põhjusel. Arvukad uuringud on näidanud, et Q10 on aidanud paljudel enda elukvaliteeti parandada. Enamikel uuringutel, mis tõestasid Q10 kasulikkust, ei manustatud koensüümi Q10 mitte toidulisandi, vaid ravimi vormis.
     

    Kas on tähtis, millist preparaati tarbida, kuniks see sisaldab koensüümi Q10?

    Tegelikkuses on preparaatide toimes suured erinevused. Kui Q10 panna õlis lahustuvasse vormi želatiinist kapsli sisse, ei ole üldse garanteeritud, et teie organism toimeainest midagi omastab (vt graafikut). Toormaterjali peab töötlema erilisel viisil, et seedeelundkond seda imendada suudaks.




    López-Lluch G, et al. Bioavailability of coenzyme Q10 supplements depends on carrier lipids and solubilization. Nutrition 2018 Jun 27;57:133-140

     

    Uuringus ilmnesid suured kvaliteedierinevused

    Ülalnäidatud graafik on uuringust, mis avaldati ajakirjas Nutrition. Sellest ilmneb, kuidas erinevate Q10 preparaatide imendumises inimkehas on suured erinevused. Mõned preparaadid ei imendunud selles uuringus peaaegu mitte üldse.
     

    Kehal on raske koensüümi Q10 omandada

    Pole üllatav, et enamik Q10 preparaate on halva biosaadavusega. Q10 toormaterjalis on alati, hoolimata kvaliteedist, mittelahustuvaid ja mitteseeditavatest kristallidest Q10 molekule, mis pole võimelised läbima seedetrakti seina ja seega ei jõua vereringesse. Pharma Nord on loonud ja patenteerinud tootmismeetodi, mis võimaldab neil Q10 kristallidel lahustuda kehatemperatuuril. Selle saavutamiseks on vaja Q10 kristalle segada õlidega, millel on erinevad keemispunktid ja seejärel kuumutada saadud segu erilisel viisil. Kirjeldatud protseduur organiseerib Q10 molekulid nii, et need on võimelised läbima seedetrakti seina ja seejärel liikuma vereringesse.

     

     

    Kas see preparaat on saadaval ainult retseptiga?

    Ei, antud preparaat on saadaval toidulisandina. Algupärast Q10 preparaati, MyoQuinone’i, toodetakse ülalmainitud viisil, kasutades erilisi õlisid ja kuumutamist. Seesama preparaat on saadaval ka toidulisandina ja seda toodetakse samal, patenteeritud meetodil. Preparaadi nimeks on Bio-Quinone Active Q10.

    Patenteeritud meetod tõi kaasa muutuse

    Aastal 1991 alustas Pharma Nord erilise tootmisviisiga, mis on praeguseks küps ja patenteeritud. Sel meetodil loodud preparaate on kasutatud maailma kõige tähtsamates Q10 uuringutes, ja nende biosaadavuse tõttu on Pharma Nordi preparaatid saanud Rahvusvahelise Koensüüm Q10 Assotsatsiooni (ICQA) ametlikuks teaduslikuks mõõdupuuks.
     

    Odavad ostud võivad osutuda kalliks

    Halvasti imenduva Q10 preparaadi ostmine võib tunduda raha säästva valikuna. Sellest hoolimata on tegu raha tarbetu kulutamisega. Kui Q10 läbib seedekulga ilma imendumata, pole sellest mingit kasu. Mõistlik on valida hästi imenduv preparaat. Kuigi see võib olla natukene kallim, maksate lõppkokkuvõttes vähem.
     

    Kas koensüümi Q10 peaks võtma igapäevaselt?

    Igapäevase Q10 toidulisandi võtmise poolt on mitmeid argumente. Seda muidugi juhul, kui võtta tõestatud biosaadavusega preparaati. Originaalne Q10 preparaat on Eestis saadaval nimega Bio-Quinone Active Q10 Forte.
     

     

     

    Sobib teadusuuringuteks

    Pharma Nordi Q10 on biosaadavuse ja ohutuse osas enim dokumenteeritud koensüüm Q10 preparaat turul. Just seetõttu valiti see toode välja kahe seni suurima ja mõjukaima teadusuuringu jaoks, mis Q10 tehtud on: Q-Symbio (Journal of the American College of Cardiology, Heart Failure, 2014) ja KiSel-10 (International Journal of Cardiology, 2013).
     

    Loe Bio-Quinone Active Q10 Forte kohta