Otsi

    Search Results

    Close

    Uus test näitab, miks on Q10 toote hoolikas valimine nii oluline




     

    Tarbijatena soovime end veebipoodides oste tehes turvaliselt tunda. Eriti, kui tegemist on tootega nagu koensüüm Q10, mille puhul on eeldatud ja oodatud toime see, mille eest maksame. Uus Q10 preparaatidega läbi viidud test näitas aga, et isegi lugupeetud veebilehtedel on probleeme petturlike tootjatega.

    Koensüüm Q10 on muutunud üheks kõige populaarsemaks ja enam kasutatavaks preparaadiks ning seda põhjusega. On palju tarbijaid, kes ostavad enda Q10 preparaadi internetist ning nad peaksid saama seda teha ilma oma ostu kvaliteedis kahtlemata. Uus analüüs, mis tehti rahvusvahelisel veebisaidil amazon.com müüdavate Q10 toodetega näitas aga paraku, et tarbijad võivad petta saada, kui nad ei pööra piisavalt tähelepanu sellele, mida nad ostavad. Uuringu tulemused on avaldatud veebilehel nutraingredients-usa.com.

     

    Seitse toodet kaheksast põrus

    Test viidi läbi Ameerika ettevõtte poolt, kes avastas mitu aastat tagasi, kui vähesed Q10 tooted vastasid isegi minimaalsetele kvaliteedistandartidele. Ettevõtte pingutusi on tunnustatud mitmete valdkonnaauhindadega ning tervitatud toidulisandite tööstuses.  

    Viimases testis pandi uuesti proovile need kaheksa Q10 toodet, mis eelmistes uuringutes olid põrunud. Tuli välja, et seitsmel tootel olid jätkuvalt kvaliteediprobleemid. Samuti selgus, et paljudel juhtudel esinesid erinevused pakendil toodud Q10 koguse ja toote tegeliku Q10 sisalduse vahel.  

     
    Illustreeriv pilt katseklaasidest

    Liiga madal doos

    Näiteks kasutasid nelja erineva kaubamärgi tootjat sildil sama tootenimetust: “CoQ10 400 mg Max Strength”. Tagaküljel kirjutasid nad aga “400 mg/6% kangusega”. Teisisõnu saab tarbija ainult 24 mg koensüümi Q10 iga tabletiga, mis on vähem kui pool sellest kogusest, mida kasutatakse kliinilistes uuringutes. Tegelikult kasutatakse teadusuuringutes tavaliselt 100-300mg koensüümi Q10. 

     

    Imendumist ignoreeritakse täielikult

    Nagu suurem osa kõigist koensüüm Q10-ga läbi viidud tarbijauuringutest, ei keskendu ülalmainitud uuring ühele kõige olulisemale parameetrile, milleks on imendumine. 
    Loomulikult on oluline vaadata, kui palju Q10-t (milligrammides) tootes sisaldub, aga kui aktiivne koostisosa korralikult verre ei imendu ja keha erinevate kudede vahel ei jaotu, siis ei ole tegelikult erilist mõtet muretseda ka selle pärast, kui palju seda tootes on. 

    Q10 teadusliku dokumentatsiooniga

    Ühena väga vähestest tootjatest saab Pharma Nord esitada teaduslikke tõendeid, mis näitavad, et Q10 sisaldus erinevates Q10 preparaatides imendub tõhusalt. Mis on veelgi tähtsam – paljud publitseeritud teadusuuringud, mis on viidud läbi Pharma Nordi Q10 preparaatidega, näitavad aktiivse koostisosa head imendumist veres. Headeks sellisteks näideteks on suured rahvusvaheliselt tunnustatud uuringud nagu KiSel-10 (International Journal of Cardiology, 2013) ja Q-Symbio (JACC, Heart Failure, 2014).

    Viide: https://www.nutraingredients-usa.com/Article/2022/05/09/Low-potency-products-still-the-norm-on-Amazon-NOW-finds-in-CoQ10-quercetin-tests?bid=1929921073&c=FozJJxeLZFc7deby6JziVQ%3D%3D&cid=DM1004208&utm_campaign=2022-05-09&utm_medium=email&utm_source=EditorsSpotligh