Otsi

    Search Results

    Close

    Uuring näitab, millises vormis D-vitamiin on parim




     

    Uuring näitab, millises vormis D-vitamiin on parim

    Uus Suurbritannia uuring annab ootamatu löögi vitamiinile D2, tuues samal ajal välja vitamiin D3-e kui parima valiku. Kui Sa tahad tõeliselt turvalist valikut, siis vali D-vitamiini preparaat, mida toetavad teaduslikud uuringud.

    Aina enam inimesi võtab igapäevaselt D-vitamiini sisaldavat toidulisandit, tagamaks selle olulise toitaine piisav kogus veres. Kevad on aeg, mil inimestel tekib kõige tõenäolisemalt defitsiit.

    Riiklike toitumis- ja liikumissoovituste kohaselt on igapäevane D-vitamiini lisamanustamine soovituslik kõigile just talvisel perioodil, kui selle vitamiini tase meil kõige tõenäolisemalt langeb. Kroonilisest D-vitamiini defitsiidist kõige ohustatumatel elanikkonna rühmadel soovitatakse aga võtta lisandit kogu aasta jooksul.

    Briti teadlased Surrey ülikoolist on aga näidanud, kui oluline on just õige D-vitamiini preparaadi valimine. D-vitamiini on saadaval mitmes eri versioonis ning tuleb välja, et D2 ja D3 vitamiini võtmise vahel on märkimisväärne erinevus.

     
    D3-vitamiin on immuunsüsteemile parim

    D3-vitamiin on immuunsüsteemile parim

    Lähtuvalt uuest Suurbritannia uuringust, mis avaldati ajakirjas Frontiers in Immunology (veebruaris 2022), ei ole D2-vitamiinil samasugust mõõdetavat toimet immuunsüsteemile nagu vitamiinil D3.

    Teadlased avastasid selle erinevuse, kui nad andsid rühmale vabatahtlikele 12 nädala jooksul D2- või D3-vitamiini.

    Nende uurimus näitas selgelt, et vitamiin D3 stimuleeris teatud signaalrada, mis omab võtmerolli immuunkaitses ja valgetes vere-libledes, mis on kõik varustatud D-vitamiini retseptoritega. Sama efekti ei olnud märgata aga D2-vitamiini manustamise korral.

     

    Imendub verre kergemini

    See ei ole vaid uus Suurbritannia uuring, mis toob välja, et D3-vitamiin on parim valik. Aastal 2012 avaldati ajakirjas American Journal of Clinical Nutrition uuring, kus näidati samuti, et vitamiin D3 on oluliselt parem kui vitamiin D2, tõstmaks veres 25(OH)D taset, mis on see D-vitamiini vorm, mida vereprooviga mõõdetakse.

    Selle uuringu autorid järeldasid, et D3-vitamiin on tõenäoliselt eelistatud D-vitamiini variant, mida toidulisandites kasutada ning tundub, et neil oli õigus.

    D3 vitamiini preparaat teadusliku dokumentatsiooniga

    Kui Sa tahad olla absoluutselt kindel, et Sa saad oma raha eest parima võimaliku toote, on mõistlik valida toode, mida on kasutatud teadusuuringute läbiviimisel. Pharma Nordi D-Pärleid on testitud ja kasutatud inimestega läbi viidud uuringutes, mis tõendavad, et need imenduvad hästi ja toimivad oodatud moel. See on teadusuuringute kontekstis eriti oluline, sest usaldusväärne toime tagab iga teadus-uuringu tulemuse. Samuti on tarbijate jaoks oluline, et nad saaksid usaldada ostetud toodet.

    D-Pärlite kohta on rohkem võimalik lugeda siit:

     

    Viide:
    Durrant LR, Bucca G, Hesketh A, Möller-Levet C, Tripkovic L, Wu H, Hart KH, Mathers JC, Elliott RM, Lanham-New SA and Smith CP (2022) Vitamins D2 and D3 have overlapping but different effects on the human immune system revealed through analysis of the blood transcriptome. Frontiers in Immunology, 13: 790444 (DOI: 10.3389/fimmu.2022.790444).