Otsi

    Search Results

    Close

    Millised seleeniallikad on rasedatele head?




     

    Brasiilia pähklid on tuntud rikkaliku seleeniallikana. Kahjuks sisaldavad need teiste pähklitega võrreldes kõrgemal tasemel lisaks ka radioaktiivseid ühendeid. See järeldus pärineb Saksamaa Föderaalsest Kiirguskaitseametist: Bundesamt für Strahlenschutz, kes soovitab rasedatel ja rinnaga toitvatel naistel neid maitsvaid pähkleid vältida.

    On teada, et brasiilia pähklid imavad mullast rohkem seleeni kui teised pähkliliigid, kuid samal ajal võivad nad imendada ka kõrgemaid looduslikke radionukliidide tasemeid. Kui täiskasvanud inimene tarbib regulaarselt brasiilia pähkleid, siis võib radioaktiivsete ühendite tase tõusta kuni 50%.

    Kuigi Saksamaa Föderaalne Kiirguskaitseamet ei ole selle taseme pärast otseselt mures, rõhutavad nad vajadust kaitsta lapsi tarbetu kiirguse eest. See viitab, et inimesed võiksid kaaluda alternatiivseid variante seleenitaseme tagamiseks.

     

    Väga oluline mikroelement

    Seleen on organismile hädavajalik, aidates kaasa normaalsele immuunkaitsele, kilpnäärme talitlusele ja kaitsele oksüdatiivse stressi eest. Vaatamata oma tähtsusele, on seleenisisaldus Euroopa põllumaadel suhteliselt madal, mis omakorda tähendab, et ka mullas kasvatatavatel põllukultuuridel on madal seleenisisaldus. Ajalooliselt on tervishoiuasutused soovitanud piisava seleeni tagamiseks kalarikkaid dieete, kuid valikuna võiks kaaluda ka toidulisandi võtmist.

     

    Hoolitse oma immuunsüsteemi eest

    Raseduse ajal on mitu head põhjust, miks võtta seleeni toidulisandina. See on lihtne, kuid tõhus viis toetada oma immuunkaitset ajal, kui valmistud oma pisikest perelisa vastu võtma. Nii ei pea sa muretsema seleenitaseme säilitamise pärast, eriti kui sinu isu võib tavapärasest erinev olla.

     

    Unikaalne seleen, mille imendumine on peaaegu 90%

    Preparaat SelenoPrecise, mis on Pharma Nordi patenteeritud seleenipärm, on ainulaadne. Avaldatud uuringute kohaselt imendub kehas 88,7 protsenti selle pärmi seleenisisaldusest, mis on üsna muljetavaldav protsent. Tegelikult on see maailma kõige põhjalikumalt testitud seleeni tooraine ja see sisaldab üle 20 erineva orgaanilise seleeniühendi, mida organism suudab kergesti omastada ja lisada oma enam kui 25 erinevasse seleenist sõltuvasse ensüümi, mida tuntakse ka selenoproteiinidena. Üks selenoproteiinide ülesannetest on tagada immuunsüsteemi õige toimimine.