Otsi

    Search Results

    Close

    Kas tunned väsimust ilma selge põhjuseta?




    Me kõik tunneme aeg-ajalt väsimust ja see on täiesti normaalne. Kui Sinu elutempo on ülikiire, töötad palju, kuid magad vähe, siis võib Sinu väsimusel isegi loogiline seletus olla. See pole aga alati nii lihtne. Virtuaalkliinik.ee* artikli kohaselt pöördub 10-20% patsientidest arsti poole just selle tõttu, et nad on väsinud. Paljusid inimesi painab püsiv väsimus, mille põhjust on raske leida, kuid on leidub siiski nippe, mis võiks abiks olla. 

     
    Pilt Q10-st, mikroskoobiline vaade

    Energiat tootev ühend

    Pidev väsimus, mis püsib ka pärast magamist või piisavat puhkamist, näib olevat kasvav probleem inimeste seas, kelle immuunsüsteem on aktiveeritud. See võib olla märk sellest, et rakkudes asuvatel energiat tootvatel mitokondritel on raskusi tempos püsimisega. Mitokondrid on meie rakkude väikesed "jõujaamad", mis toodavad energiat rasvade, süsivesikute ja valkude biokeemilise muundamise kaudu. Selle protsessi jaoks vajavad nad koensüümi Q10, mis on vitamiinitaoline ühend, mida organism suudab ise sünteesida. Vananedes väheneb aga organismis kehasisene koensüüm Q10 tootmine ning just see võib selgitada, miks salakaval väsimus ligi hiilib.

     

    Taani uuring pikaajalise väsimuse kohta

    Õnneks saame kaotatud vahe kompenseerida Q10 toidulisandiga nagu Bio-Quinone Active Q10. See on täiesti loomulik viis rakud uuesti “täis laadida”. Varasemad koensüüm Q10 uuringud on viidud läbi peamiselt vanemate inimestega, kuid mitokondrite kahjustus võib mõjutada ka noori terveid inimesi. Sel põhjusel on Taani teadlased otsustanud uurida lähemalt Q10 mõju inimeste seas, kes kannatavad pikaajalise väsimuse ja mõne muu energiapuudusega kaasneva sümptomi all. Tegemist on platseebokontrollitud ristuuringuga, kus osalejad saavad kuue nädala jooksul kas platseebot või koensüüm Q10-ga kapsleid. Seejärel läbivad nad kuus nädalat ilma igasuguse sekkumiseta ning viimase kuue nädala jooksul tarbivad nad vastupidist preparaati sellele, mida nad uuringu esimeses osas said. Nimelt: need, kes said platseebot, saavad Q10 ja vastupidi. Selle eesmärk on näha, kas mitokondrite toetamine võib mõjutada inimeste väsimust.

    Teaduslikult dokumenteeritud valem

    Bio-Quinone Active Q10 FORTE on tõendatud kõrge imendumise ja patenteeritud koostisega preparaat, mille pehmetes želatiinkapslites peitub 100 mg taimeõlis lahustatud koensüümi Q10.  Lisatud on riboflaviin (vitamiin B2), mis aitab vähendada väsimust ja kurnatust ning toetab normaalset energiavahetust. Mitmed uuringud (sealhulgas KiSel-10 ja Q-Symbio) on dokumenteerinud Bio-Quinone Active Q10 hea imendumise ja positiivse mõju eakate elukvaliteedile.

    Inimene vajab raku tasandil energiat kõigi oma keha funktsioonide toetamiseks ning jaksu, et ületada füüsilisi ja vaimseid väljakutseid.

    Viide: https://www.virtuaalkliinik.ee/sumptomid/2019/02/14/vasimus#Mis%20on%20v%C3%A4simus?