Otsi

    Search Results

    Close

    Kas teadsid, et Q10-l on kaks erinevat vormi?




    Kas teadsid, et Q10-l on kaks erinevat vormi?

    Paljud inimesed, eriti vanemaealised, tarbivad igapäevaselt vitamiinilaadset ühendit koensüüm Q10. Kas teadsid, et Q10 on saadaval kahe vormina – ubikinooni ja ubikinoolina? Bio-Quinone Q10 sisaldab ubikinooni, sest peaaegu kogu olemasolev teadus põhineb just sellel ainevormil.

    Üks viimaste aastate populaarsemaid toidulisandeid on vitamiinilaadne ühend koensüüm Q10. Saame seda teatud toitudest, mida tarbime, ning meie organism suudab seda ka ise sünteesida. Ent meie enda Q10 tootmine saavutab haripunkti varajastes kahekümnendates eluaastates ja hakkab seejärel vanusega langema, mistõttu valivad paljud inimesed toidulisandi, et kompenseerida vanusega seotud kadu.

    Toote nagu Bio-Quinone Q10 tarbimine tasub end ära. Kapslid sisaldavad ravimikvaliteediga koensüümi Q10 ja vitamiini B2, mis vähendab väsimust ja kurnatust ning aitab säilitada normaalset energiataset.

    Siiski ei tea paljud Bio-Quinone Q10 (või teiste Q10 toidulisandite) tarbijad, et koensüüm Q10 eksisteerib kahe erineva vormina. Üks neist on nimetusega ubikinoon, teine aga ubikinool. Organism kasutab mõlemaid vorme erinevatel eesmärkidel ja vahetub nende vahel automaatselt. See pole midagi, mida me teadlikult tajume või tunneme, see toimub iseenesest.

    Ubikinoonil on parim dokumentatsioon

    Bio-Quinone Q10, mis oli esimene koensüüm Q10 preparaat Euroopa turul, sisaldab ubikinooni. Sellel on väga konkreetne põhjus. Peaaegu kogu olemasolev teadustöö koensüüm Q10 kohta on läbi viidud ubikinooni vormis, mis teeb sellest kõige ilmsema valiku.

    Uurijad on katsete käigus võrrelnud kahte Q10 vormi, et näha, kas organism suudab ubikinooli paremini omastada, kuid tulemused pole olnud veenvad. Tarbijate ja teadlaste jaoks on ubikinooni vorm endiselt parim ja turvalisem valik.

    Soovitatud uues teaduslikus aruandes

    Positiivsete uuringute hulgale, mis toetavad ubikinooni, on lisandunud veel üks teaduslik aruanne. Teadlased järeldavad teadusajakirjas Current Cardiology Reports esitatud aruandes, et olemasoleva kirjanduse põhjal on tarbijad paremas olukorras kasutades ubikinooni (mitte ubikinooli), kui nad soovivad mõju näha.

    Veendu, et valid õige Q10 vormi

    Ainult sellest, et kasutatav Q10 toode sisaldab ubikinooni, siiski ei piisa. Antud Q10 vormiga tehakse küll palju preparaate, kuid nende kvaliteedi ja mõju dokumenteerimiseks puuduvad uuringud. Üks paremini dokumenteeritud preparaate maailmas on Bio-Quinone Q10. Selle preparaadiga on läbi viidud enam kui 75 inimuuringut, mis kõik näitasid positiivseid tulemusi.

    26 uuringut vastavad kuldstandardile, mis tähendab, et neil on kõrgeim teaduslik tase. Kaks murrangulist uuringut selles kategoorias on KiSel-10 uuring (2013, International Journal of Cardiology) ja Q-Symbio uuring (2014, JACC, Heart Failure).