Otsi

    Search Results

    Close

    Kas ja missugust B-vitamiini peaksin võtma iga päev?




    B-vitamiinid on elutähtsad ja toetavad lugematuid protsesse

    B-grupi vitamiine on kokku kaheksa ning neist igaühte on vaja, et meie keha funktsioonid normaalselt toimiksid. Isegi, kui toitute tasakaalustatult, võib olla paras katsumus omistada kogu spektrit.
    B-vitamiinid on üsna ainulaadsed selle poolest, et neid on kaheksa erinevat tüüpi ja erinevalt teistest vitamiinidest moodustavad nad terve vitamiinikompleksi. Meie keha vajab kõiki kaheksat, sest iga B-vitamiin on vajalik lugematute protsesside toetamiseks, millest ükski ei ole võimeline toimima juba ühe ainsa B-vitamiini puudumisel. 

    Tasakaalustatud toitumine on hea koht alustamiseks, kuid iga B-vitamiini täieliku vajaduse katmine võib olla keeruline – eriti, kui olete taimetoitlane või vegan, sest mõnda B-vitamiini (näiteks vitamiin B12) leidub peamiselt loomset päritolu toitudes ning taimne toit ei sisalda seda piisavalt. Täisväärtusliku B-vitamiinide kompleksi lisamine oma päevarutiini on parim viis tagada kõigi erinevate B-vitamiinide piisav tarbimine ning seeläbi hoida oma tervis parimas vormis.

     

    Kindel tagatis vajaduse piisavaks katvuseks

    Pharma Nordi Bio-B-Kompleks sisaldab kõiki kaheksat B-grupi vitamiini ühes väikeses tabletis. Nii ei pea te enam oma B-vitamiini taseme pärast muretsema. See tugevatoimeline B-vitamiinide kompleks on farmatseutilise kvaliteediga toidulisand, mille tootmine vastab samadele juhistele, mida kasutatakse ravimite valmistamisel. Tänu sellele võite olla kindel, et see on ohutu, tõhus ja hea biosaadavusega preparaat, mida saab kasutada igapäevaselt ja aastaringselt.

     

    Vitamiin B12 on eakatele eluliselt tähtis

    Funktsioonide loetelu, mida erinevad B-vitamiinid toetavad, on pikk ja hõlmab selliseid aspekte nagu närvisüsteemi normaalne toimimine, rakkude kaitse oksüdatiivse stressi eest ning väsimuse ja kurnatuse vähendamine. Suure tõenäosusega tekib kõrges eas inimestel B12-vitamiini puudus ja kuna see konkreetne vitamiin toetab normaalseid psühholoogilisi funktsioone, aga ka normaalset immuunsüsteemi toimimist, on see eakatele eriti oluline.

     

    B-vitamiinid töötavad nagu meeskond

    Kui vitamiin B12 välja arvata, siis keha B-vitamiine ei säilita – need on vees lahustuvad, mis tähendab, et keha väljutab vitamiinide üleliigse koguse, selle asemel, et need rasvkoesse talletada. Kuna B-vitamiinid organismis ei ladestu, on oluline tagada iga päev kõigi kaheksa B-vitamiini tarbimine kas toidust või toidulisandite abil. Uuringud on näidanud, et B-vitamiinid täiendavad üksteist ja töötavad meeskonnana. Seda sünergiat saab säilitada ainult siis, kui saada piisavas koguses kõiki erinevaid B-grupi vitamiine. Ja siin saab abiks olla Bio-B-Kompleks.

    Pharma Nordi B-kompleksi kohta saad lähemalt lugeda siit: