Otsi

    Search Results

    Close

    Käes on gripi hooaeg, kuidas on lood sinu immuunsüsteemiga?




    Eestis on käesoleva sügise jooksul avastatud seitse erinevat A-tüüpi gripiviirust. Ideaalne viis enda kaitsmiseks on hoida oma immuunsüsteem tugeva ja hästi toimivana. Loe edasi ning saa teada, mida teha.


    Postimees kirjutas detsembri alguses, et Eestis on käesoleva sügise jooksul avastatud seitse erinevat A-tüüpi gripiviirust . Parim viis vähendamaks võimalust haigestuda grippi ja teistesse õhu kaudu levivatesse viirustesse, on tagada oma immuunsüsteemi töökindlus. Toituda tervislikult, piisavalt puhata ning jälgida, et pesed käsi piisavalt sageli – kõik need aitavad oma tervist hoida.

    Immuunsüsteem vajab D-vitamiini

    Samuti on oluline saada piisavalt D-vitamiini, seda eriti praegusel aastaajal, kui päike käib madalalt ning keha ei suuda nahas ise D-vitamiini toota.

    Pharma Nordi uus D-vitamiini toode D-Pärlid 3000 sisaldab 75 mikrogrammi bioloogiliselt aktiivset D3-vitamiini ohutul, mugaval ja kergesti imenduval viisil.

    Loe lisainfot D-Pärlid 3000 kohta siit


     

    Testitud Norra sportlaste peal

    D-Pärlid 3000 tootes on D3-vitamiin parima imenduvuse tagamiseks lahustatud oliiviõlis.

    Koostist on testitud Norra Ülikooli teadlaste poolt Norra sportlaste peal ning tulemused on näidanud väga head biosaadavust.

     

    Suurenenud tähelepanu D-vitamiinil

    Viimaste aastate jooksul on D-vitamiini tasemele hakatud palju tähelepanu pöörama. Teadlased on leidnud, et see toitaine toetab keha mitmel erineval moel, aidates kaasa:

    • immuunsüsteemi
    • lihaste funktsiooni
    • hammaste ja luude
    • rakujagunemise protsessi normaalsele tööle.

    Samuti on epidemioloogilised uuringud näidanud D-vitamiini vähesust normaalsete, tervete inimese seas mitte üksnes Põhja-Euroopa riikides nagu Baltimaad, vaid vähesust esineb ka päikeselistes riikides nagu Itaalia ja Portugal.

    • Leedus menupausis olevate metaboolse sündroomiga naiste seas läbi viidud uuring näitas, et väga suurel osal neist naistest on veres liiga vähe D-vitamiini, eriti talvisel perioodil (Advanced Medical Science, September 2016)
    • 65%-l portugallastest on madal D-vitamiini tase. 15%-l neist on D-vitamiini puudus (uuringu viis läbi Centro Hospitalar e Universitário de Coimbra (CHUC), Portugal)
    • Rohkem kui 60%-l ungarlastest on D-vitamiini sisaldus veres liiga madal (Patika Magazine Online, October, 2016)
    • 76%-l üle 70-aastastest Itaalia naistest on madal D-vitamiini tase (Tema Farmacia, September 2016)
       

    Loe lisainfot D-Pärlid 3000 kohta siit