Bio-E-Vitamiin 290 mg
- Tugevatoimeline E-Vitamiini preparaat looduslikest allikatest
- Kaitseb oksüdatiivse stressi eest
- Iga kapsel sisaldab d-α-tokoferooli, mis vastab 290 mg (432 RÜ) E-vitamiinile
- Toodetakse samade kvaliteedi- ja ohutusreeglite kohaselt kui ravimeid
- GMO vaba
- Teaduslikult dokumenteeritud
Bio-E-Vitamiin
Päevane annus sisaldab | % päevasest võrdluskogusest | |
---|---|---|
Vitamiin E (d-alpha-tocopherol) | 290 mg a-TE | 2417% |
Tooteinfo
Annustamine
1 kapsel päevas söögi ajal või pärast sööki piisava koguse vedelikuga tervelt alla neelata.
Mitte ületada soovitatud päevaannust.
Tähelepanu! Mitte kasutada toidulisandit mitmekesise toitumise asendajana! Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku eluviisi.
Netokaal: 60 tabletti = 43 g
Koostisosad
Vitamiin E (d-alpha-tocopherol)
Rafineeritud sojaõli.
Kapsli kate: želatiin.
Niiskusesäilitaja: glütserool, puhastatud vesi.
Bio-E-Vitamin sisaldab sertifitseeritud GMO-vaba looduslikku E-vitamiini
Säilitamine
Hoida toatemperatuuril kaitstuna otsese päikesevalguse eest.
Hoida laste eest varjatud ja kättesaamatus kohas.
Mis on Bio-E-Vitamiin?
Bio-E-Vitamiin on farmatseutilise kvaliteediga tugevatoimeline E-vitamiini preparaat, mis on saadaval läbipaistvates pehmetes želatiinkapslites, sisaldades puhastatud sojaõli ja looduslikku d-alfa-tokoferooli ning iga kapsel sisaldab 290 mg/430 RÜ E-vitamiini. Nagu ka teiste rasvlahustuvate vitamiinide puhul, tuleb Bio-E-Vitamiini võtta koos toiduga. Bio-E-Vitamiini võivad kasutada rasedad ja imetavad naised.
Mis on E-vitamiin?
E-vitamiin on taimse päritoluga looduslik rasvlahustuv vitamiin. E-vitamiin on rühm rasvlahustuvaid aineid, mis on jaotatud tokoferoolideks ja tokotrienoolideks. Alfa- ja beeta-tokoferool on kaks kõige levinumat E-vitamiini vormi, kuid bioloogiliselt on kõige aktiivsem vorm alfa-tokoferool.
Milligrammid ja rahvusvahelised ühikud
Vitamiini mõõdetakse milligrammides (mg) ja rahvusvahelistes ühikutes (RÜ). 1 mg d-alfa-tokoferooli = 1,49 RÜ
E-vitamiini imendumine ja toime
E-vitamiin imendub peensooles koos toidus esineva rasvaga, kuid selle imendumine võib olla piiratud. Liigne E-vitamiini tarbimine võib mõjutada teiste toitainete imendumist, eriti neil, kellel esinevad probleemid rasvade seedimisega.
Kaitseb oksüdatiivsete kahjustuste eest
E-Vitamiin liigub kehas samamoodi nagu rasv (seotud lipoproteiinidega) ja jaotub enamikku kudedesse. E-vitamiin on tuntud oma antioksüdantse toime poolest, kaitstes rakke oksüdatiivse stressi eest ja aidates säilitada küllastumata rasvhapete tasakaalu. Lisaks kaitseb see A-vitamiini lagunemise eest ning selle vajadus on proportsionaalselt seotud polüküllastumata rasvhapete tarbimisega.
E-vitamiini eritumine
E-vitamiin eritub tõenäoliselt sapiga ja seejärel väljaheitega. E-vitamiin võib sattuda rinnapiima, kuid platsentasse ainult väga suurte raskustega.
Looduslikud E-vitamiini allikad
E-vitamiini leidub peamiselt taimsetes toiduainetes, kuid ka maks sisaldab üsna palju E-vitamiini. Teiste looduslike E-vitamiini allikate hulka kuuluvad sellised toidud nagu:
- Rasvad
- Pähklid
- Maisitooted
- Munad
- Juust
- Rasvane kala
- Piim
Sügavkülmutamine kaotab toidus sisalduva E-vitamiini mõju.
Tähelepanu!
Bio-E-Vitamiini ei soovitata kasutada K-vitamiini puuduse ega allergiliste reaktsioonide korral maapähklitele, sojale või teistele toote koostisosadele. E-vitamiini suured annused võivad pikendada veritsusaega ja seetõttu ei tohiks seda võtta 2 nädalat enne ega pärast operatsiooni.
Ametlikud väited
Euroopa Toiduohutusamet EFSA (EU Food Safety Agency) on hinnanud toote koostisse kuuluva E-vitamiini tõendeid ning lubanud väita järgnevat:
- aitab kaitsta rakke oksüdatiivse stressi eest