Päevane annus (2-4 tabletti) sisaldab: | |||
---|---|---|---|
Pycnogenol® |
40-160 mg | ||
(standardiseeritud 65% protsüanidiinidega) |
Tooteinfo
Tooteinfo
Annustamine:
2 tabletti kaks korda päevas ühe nädala jooksul, seejärel
1 tablett kaks korda päevas või vastavalt arsti soovitusele, koos toiduga.
Mitte ületada soovitatud päevaannust.
Tähelepanu! Mitte kasutada toidulisandit mitmekesise toitumise asendajana! Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku eluviisi.
Eesliide „Bio“ toote nimes ei ole seotud mahepõllumajanduse, vaid toote biosaadavusega.
Koostis
Mahuaine: mikrokristalne tselluloos.
Maltodekstriin.
Pycnogenol® (Pinus pinaster ekstrakt).
Mahuaine: trikaltsiumfosfaat.
Paakumisvastane aine:
rasvhapete magneesiumisoolad.
Glaseeraine: hüdroksüpropüülmetüültselluloos.
Säilitamine:
Hoida toatemperatuuril kaitstuna otsese päikesevalguse eest.
Hoida laste eest varjatud ja kättesaamatus kohas.
Mis on Bio-Pycnogenol?
Bio-Pycnogenol on 9,5 mm läbimõõduga helepruun ümmargune tablett ja sisaldab 40 mg patendeeritud ekstrakti, mis on valmistatud Prantsuse meremänni (Pinus pinaster) koorest. Tabletid sisaldavad ainulaadset segu vees lahustuvatest, looduslikult esinevatest bioflavonoididest ja puuviljahapetest, millest mitmed on ka võimsad antioksüdandid. Toidulisand ilma lisatud toitaineteta.
USA-s on püknogenooli tooted populaarsete toidulisandite esikümnes. Aine on põhjalikult uuritud ja hästi dokumenteeritud.
Mis on püknogenool
Püknogenooli valmistatakse Prantsuse meremänni (ladinakeelse nimetusega Pinus pinaster) koorest. Neid puid kasvatatakse 2,5 miljoni aakri suuruses istanduses Prantsusmaa edelaosas. Puitu kasutatakse mööbli valmistamiseks. Kõik maha raiutud puud asendatakse uute istikutega, mis tähendab, et kogu tootmine on täielikult jätkusuutlik. Tohutu hulk koort, mis on saematerjali tootmise kõrvalsaadus, kasutatakse toorainena püknogenooli tootmises, mis ongi männi kooreekstrakt. 1 kg püknogenooli valmistamiseks kulub umbes 1000 kg koort. On oluline, et bioflavonoidid ekstraheeritaks koorest 48 tunni jooksul pärast puu langetamist. Puidul ei kasutata pestitsiide ja patenteeritud ekstraheerimisprotsess ei kasuta mürgiseid lahusteid.
Püknogenool on valmistatud männi väliskoore ekstraheerimise teel. Värske koor peenestatakse ja ekstraheeritakse patenteeritud protsessis etanooli ja veega. Pärast põhjalikku puhastamist kuivatatakse toorekstrakt pihustuskuivatusega peeneks pruuniks pulbriks. Seejärel standardiseeritakse ekstrakt protsüanidiinidena tuntud taimsete toimeainete sisalduseni 70% +/- 5%.
Püknogenoolis on palju erinevaid bioflavonoide, näiteks katehhiin, epikatehhiin, flavoonid ja taksifoliin. Püknogenool sisaldab ka mitmesuguseid taimseid happeid, sealhulgas kofeiinhapet, feruulhapet, gallushapet, kumariinhapet ja vanillhapet. Nii bioflavonoide kui ka taimseid happeid võib leida ka teistest puu- ja köögiviljadest, kuid mitte ühes taimes koos ja mitte samas hulgas kui püknogenoolis.
Püknogenool toimib antioksüdandina ja aitab kaitsta keha rakke oksüdatiivsete kahjustuste eest.
Väga ohutu ekstrakt
Püknogenool on turul olnud üle 40 aasta. Aine on kliiniliselt testitud paljudes teaduslikes uuringutes. Sõltumatud toksikoloogiaeksperdid on püknogenoolile andnud GRAS-märgise (üldiselt ohutuks tunnistatud) ja seetõttu peetakse seda inimtoiduks täiesti ohutuks.
Mis on bioflavonoidid?
Flavonoide leidub muuhulgas puu- ja köögiviljades, juurviljades ja pähklites. Bioflavonoidid ehk flavonoidid kuuluvad vees lahustuvate sekundaarsete taimsete ainete hulka, mis sisaldavad flavoone. Nad toimivad taimepigmentide ja antioksüdantidena. Bioflavonoide leidub puu- ja köögiviljades, pähklites, seemnetes ja juurviljades. Bioflavonoididel on mitmesuguseid vitamiinidega sarnaseid terviseomadusi. Seda ühendite kollektiivset rühma nimetati varem P-vitamiiniks. P tähistab läbitavust või läbitavust. Piisava koguse bioflavonoidide tarbimist peetakse tervisliku ja mitmekesise toitumise oluliseks osaks.