Otsi

    Search Results

    Close

    Želatiin


    Želatiin

    Želatiin on maitsetu valgurikas loomse päritoluga želeeriv või tärkliseline aine, mida kasutatakse paljudes erinevates toiduainetes ning mida kasutatakse ka ravimite ja toidulisandite kapslikestade valmistamiseks. 

    Inimese kehal on želatiinile kõrge vastuvõtlikus, sest see esineb loomulikult inimese kudedes kollageenina ning seedub täielikult. Želatiinkapslid on samuti väga sobilikud rasvaste ja õliste ainete säilitamiseks. 

    Taanis, kus Pharma Nordi tooteid valmistatakse, peetakse želatiini toiduks ning see ei kuulu lisaainete hulka, kuigi toidulisandite kontekstis toimib see kui lisaaine. Želatiini algne E-number oli 441. Eestis ei ole želatiin lisaainena määratletud ning E-numbrit talle antud ei ole. 

    Pharma Nord kasutab olenevalt preparaadist nii veistelt kui ka kaladelt pärinevat želatiini. Želatiini tarbimisele koguselist ülempiiri määratud ei ole. 

    Pharma Nordi veistest pärinev želatiin on heaks kiidetud ravimite tootmiseks. Seda valmistatakse lehmanahkadest. Tootmise käigus steriliseeritakse toode 140 kraadi juures, enne, kui see kuivatatakse lõpp-produktiks. 

    EFSA on andnud hinnangu, et vitamiinide kandjana kasutatav kaladest pärinev želatiin ei kujuta ohtu allergiatega inimestele.