Otsi

    Search Results

    Sulge

    Sojaletsitiin


     

    Letsitiin on looduslik fosfolipiid. Seda nimetatakse ka fosfatidüülkoliiniks või fosfokoliiniks. Letsitiini toodab nii taimede, loomade kui ka inimeste organism. Looduslikult leidub seda rohkesti sojaubades, päevalilleseemnetes ja munakollases. Loomadel ja inimestel on letsitiin rakuseinte ja membraanide põhikomponent.

    Letsitiin on emulgaator, mis tähendab, et letsitiini molekuli üks ots on vees lahustuv ja teine ots rasvlahustuv. See omadus võimaldab tal vett ja rasva omavahel siduda. Seetõttu saab seda kasutada nii niisutava kui ka emulgeeriva koostisosana. Letsitiinil on ka teatav antioksüdantne toime.

    Letsitiin võib toidulisandites olla nii aktiivne koostisosa kui ka abiaine E-numbriga 322. Ainet on piiranguteta lubatud kasutada kõikides toiduainetes, kus lisaained on lubatud.

    Bio-Kurkumiinis sisalduv letsitiin ekstraheeritakse sojast, kuid see pärineb geneetiliselt muundamata taimedest (NON-GMO). Seda kasutatakse patenteeritud tehnoloogias, millega kurkumiini aktiivsed koostisained mikrokapsuleeritakse suurendamaks imendumist.