Polüdekstroos on polüsahhariid, eriline glükoosi vorm, millel ei ole magustavat toimet ning mida keha suudab vaid vähesel määral lagundada ja imendada. See aine on vesilahustuv ning hambasõbralik ja selles sisalduvate kalorite kogus moodustab vaid veerandi sellest, mis leidub suhkrus. Seetõttu toimib ta kui kiudaine ja prebiootikum. Ainet kasutatakse suhkru ja rasva asendajana ning toidulisandites võib see olla mahuaine, stabilisaator, paksendaja ning niiskusesäilitaja.
Polüdekstroosi toodetakse polümerisatsiooni teel, mis on sidumisprotsess, kus glükoos (viinamarjasuhkur), veidike sorbitooli ja sidrunhapet seotakse kokku pikkadeks ahelateks, mis soolestikus kergesti ei lagune.
Polüdekstroosi E-number on 1200. Selle aine toime nii inimestes kui loomades on põhjalikult uuritud ning ei ole leitud, et ta põhjustaks kapslites või tablettides lisaainena kasutades ühtegi kõrvaltoimet. Ainult väga kõrgetes annustes (enam kui 10-15 grammi) tarbides võib see põhjustada kõhugaase ning doosides üle 90 g võib esineda lahtistav toime.