Rasvhapped (E-570) on tegelikult toit, aga neid tohib kasutada ka tablettides lisaainena paakumisvastase ainena.
Rasv on lipiidide alagrupp, mis koosneb peamiselt rasvhapetest ja väikesest hulgast glütseroolist. Triglütseriid sisaldab glütserooli molekuli, mille külge on kinnitud kolm rasvhapet. Kui me rasva seedime, vabanevad seedekulglas rasvhapped ensüümide abil glütserooli molekulist. Üksikud rasvhapped võivad olla väga erineva pikkuse ja omadustega.
Kuigi rasvhapped on oma omadustelt kõige lähedasemad toidule, on sellele ainete grupile ometigi antud E-number 570. Toidulisandites kasutatakse neid tablettide lisaaine ja paakumisvastase ainena. Sellesse rasvhapete gruppi kuuluvad tavaliselt steariinhape, palmitiinhape, oleiinhape ja müristiinhape, aga nende hulgas võib olla veel teisigi happeid, mis kuuluvad rasva koostisesse.
Koguselist ülempiiri, kui palju rasvhappeid tohib lisaaineid sisaldavates preparaatides kasutada, seatud ei ole.