Karrageeni ekstraheeritakse punavetikatest, sealhulgas punavetikast, mida nimetatakse "Iiri samblaks". Kassageen kuulub süsivesikute hulka, ning seda kasutatakse stabilisaatori, paksendaja ja želeeriva ainena. See ei sisalda rasva, kolesterooli, naatriumi ega kaloreid. Kakaod sisaldavates toodetes takistab see kakaoosakeste kokkukleepumist. Karrageeni E-number on 407.
Kriitika: Karrageeni tervisemõjude osas on alates 1960. aastate lõpust olnud vastuolusid. Mõned loomkatsed ja in vitro uuringud on näidanud, et karrageen võib vallandada põletikku, maohaavandeid ja kahjustada seedesüsteemi.
Eelnimetatud uurimustöö jäljed viivad ainult ühe teadlaseni ning arvatakse, et see teadlane kasutas etteantud tulemuste saavutamiseks mitmeid teaduslikult kahtlaseid meetodeid. Muuhulgas usutakse, et ta oli ajanud segamini karrageeni polügeeniga.
Teised erapooletud teadlased ei ole suutnud selle kriitilise teadlase leide kontrollitud tingimustes korrata ning käimasolevad uuringud on korduvalt näidanud, et karrageeni kasutamine toiduainete koostisosana on ohutu. Selle tulemusena eitasid lugupeetud toksikoloogiaeksperdid avalikult teadlase karrageenivastaseid väiteid ning reguleerivad asutused üle maailma kinnitasid karrageeni ohutust ja jätkasid selle toidus kasutamise heakskiitmist.