Otsi

    Search Results

    Close

    Kas sinu valitud preparaat annab sulle piisavalt D-vitamiini?




    D-vitamiini vajalikkusest on väga palju räägitud, me teame, et nii lapsed kui täiskasvanud peaksid sügisest kevadeni D-vitamiini preparaate tarvitama. Väga paljud on lasknud vereseerumis sisalduva D-vitamiini taset määrata (Kui Sina veel seda teinud pole, külasta oma perearsti) ning selle alusel on arst neile öelnud soovitatava päevase D-vitamiini annuse. Järele on jäänud vaid üks küsimus: kuidas valida head preparaati?

    Oliiviõli ja hea imenduvus

    D-vitamiini preparaate on saadaval mitmetes erinevates vormides: tabletid, tilgad, kapslid. Mõned on pakendatud blisterisse, teised lihtsalt purki. Kõik nad väidavad, et imenduvad väga hästi. 

    Esimese asjana peaksid kõik teadma, et D-vitamiin on rasvlahustuv. See tähendab, et tableti kujul esinev D-vitamiin lihtsalt ei imendu kehas. Seetõttu eelista alati õlilahuses olevaid D-vitamiini preparaate.

    Teise asjana märgime ära õli – teatavasti on suur osa sojaõlist GMO-päritoluga. GMO tähendab geneetiliselt muundatud organismi. Paljud inimesed üritavad GMO päritoluga tooteid mitte kasutada, kuna keegi ei tea GMO lõplikku efekti. Seetõttu vaata alati pakendilt, millist õli on D-vitamiini toidulisandis kasutatud. Üks parimaid on oliiviõli, see ei ole kunagi GMO päritolu.

    Nüüd teame, et nii õlitilgad kui -kapslid on sobivad D-vitamiini allikad. Kapslid tagavad ühesuguse D-vitamiini sisalduse igas kapslis. Tilkade puhul seda lõpuni garanteerida ei saa.
    Kapsleid müüakse kahes erisuguses pakendis: blistris ja purgis. Meie soovitame alati eelistada blisterpakendit, kuna ainult sellises pakendis on iga kapsel kindlalt oma pesas ja puhas. Purgist kapslit võttes puudutate mitut erinevat enne, kui ühe kätte saate, ning seetõttu satub sõrmedelt baktereid kapslitele. Samuti on õhus niiskust, mis kapsleid kahjustavad, ning ka õhus olevad bakterid satuvad kapslitele iga kord, kui kaane avate. Selliste kahjustuste eest kaitseb kapsleid ainult blisterpakend.

    Niisiis, miks eelistada Pharma Nordi D-Pärleid:

    • Sobiv päevaannus – üks kapsel sisaldab 25 mikrogrammi (1000 IU) D3 vitamiini;
    • Imenduvus – D-vitamiin on rasvlahustuv. Seetõttu sisaldavad D-Pärlite želatiinkapslid oliiviõlis lahustatud D3-vitamiini. Viimaste uuringute kohaselt suurendab õli D-vitamiini imenduvust kehas 32%;
    • Mugav – väikeseid želatiinikapsleid (pärle) on lihtne neelata;
    • Tõendatud toime – D-Pärlid on Norra teadlaste poolt Oslo Ülikoolis testitud toode, millel on väga hea biosaadavus. Uuring on dokumenteeritud.
    • Kvaliteet – D-Pärleid valmistatakse Taanis range kvaliteedikontrolli all, mida kasutatakse ka ravimite valmistamisel;
    • Looduslik – D-Pärlid sisaldavad lanoliinist saadud D3-vitamiini. Seetõttu ei sisalda toode suhkrut, värv- ega maitseaineid.

    Pea meeles, et D-vitamiini kasutamine sügis-talvisel perioodil on väga oluline, kuna suve jooksul kehas sünteesitud D-vitamiini hulk kasutatakse juba oktoobriks ära. Seetõttu soovitavad ka arstid kasutada D-vitamiini toidulisandit kõigis “r”-tähte sisaldavates kuudes.