Otsi

    Search Results

    Close

    Stabiilne veresuhkrur aitab sul paremini välja puhata.




     

    Teadlased viitavad mitmele erinevale tegurile, mis võivad teil aidata end hommikul värske ja erksana tunda. Stabiilne veresuhkur on üks neist ning kaaluda tasub kroomi võtmist toidulisandina - kuid veenduge, et valite toote, millega on läbi viidud teadusuuringud. Nii saate olla kindel, et toode tõesti ka toimib.

    Raphael Vallat, Ameerika uneteadlane California Berkeley Ülikooli inimeste uneteaduse keskusest, viis läbi uuringu, milles osales 833 inimest ning tulemused on avaldatud teadusajakirjas Nature Communications. Selle uuringu kohaselt on hommikuse ärkamise ning värske ja erksa enesetunde võtmeks kolme asja kombinatsioon:

    • piisav uni
    • piisavalt tugev treening või kehaline aktiivsus eelmisel päeval
    • liitsüsivesikute ja vähese suhkruga hommikusöögi söömine

    Tegelikult leiti uuringus ka, et tervislik kontrollitud veresuhkru reaktsioon pärast hommikusööki on tõhusama ärkamise võtmeks. Seetõttu ongi just liitsüsivesikud ideaalsed.

     

    Aeglane glükoosi omastamine on parim

    Liitsüsivesikud (ehk aeglased süsivesikud) on toidud, mis sisaldavad palju kiudaineid ehk täisteratooted ja köögiviljad (näiteks pruun riis, tangud, oad, herned, porgandid, õunad, pirnid). Lihtsüsivesikuid (ehk kiired süsivesikud) on näiteks kõik jahust valmistatud tooted, saiatooted, töödeldud või suure suhkru ja/või soola sisaldusega toidud; kuid ka söök, mis sisaldab erinevaid värvi-lõhna- ja säilitusaineid.

    Põhjus, miks liitsüsivesikud on kiiretest paremad, on see, et need aitavad säilitada stabiilset veresuhkru taset. Liitsüsivesikud imenduvad aeglaselt, mistõttu eritab organism vähem insuliini, et tagada rakkude aeglane ja ühtlane glükoosi omastamine. Oluline on vältida äkilisi glükoositaseme ja insuliini tõuse, mida tavaliselt kiirete süsivesikute puhul täheldatakse.

     

    Kroomi võtmine toidulisandina aitab

    Teine asi, mida saate teha, et veresuhkru tase normaalses vahemikus hoida, on võtta kroomi toidulisandit. Uuringud näitavad, et kroom aitab kaasa normaalsele veresuhkru tasemele ja see toetab ka normaalset makrotoitainete ainevahetust – see on protsess, mille käigus organism lagundab rasvu, süsivesikuid ja valke.

     

    Valige toode, millel on dokumentatsioon

    Tasub teada, et kroomipreparaadid võivad kvaliteedi ja imendumise osas oluliselt erineda. Pharma Nordi Bio-Chromium FORTE sisaldab unikaalset ja patenteeritud kroomipärmi ChromoPrecise, mida on kasutatud mitmetes uuringutes ning millel on dokumenteeritud imendumine ja toime. See on ravimikvaliteediga lisand ja seetõttu hea valik, kui soovite olla kindel, et toode toimib ootuspäraselt.

    Teadlased eelistavad Bio-Chromiumi

    Aastaid tagasi, kui Charles’i Ülikooli teadlaste rühm Prahas viis läbi uuringu II tüüpi diabeetikutega, valisid nad tooteks just Bio-Chromiumi. Uuring avaldati teadusajakirjas Biological Trace Element Research 2006. aastal. Sama toodet on kasutatud ka teistes avaldatud uuringutes, sest teadlased eelistavad Bio-Chromiumi eelkõige selle dokumenteeritud kvaliteedi tõttu.